جذب سرمایهگذار: چگونه برای کسب و کار سرمایهگذار پیدا کنیم؟
جذب سرمایهگذار: چگونه برای کسب و کار سرمایهگذار پیدا کنیم؟
ممکن است شما ایده یا کسب و کاری در ذهن داشته باشید اما برای اجرایی کردن آن به منابع مالی احتیاج داشته باشید، در این صورت باید به فکر جذب سرمایه گذار باشید.
دراین پست ما به معرفی استراتژی های ویژه برای پیدا کردن سرمایه گذار در جهت کسب و کارتان می پردازیم؛ همچنین به شما می گوییم چگونه با سرمایه گذار ارتباط پیدا کنید و با او در تماس باشید.
سرمایه گذاران همان حامیان مالی کسب و کار هستند که در هر شهری از جهان پیدا می شوند. اما پیدا کردن آنها نیازمند اصول و شیوه های خاصی است.
سرمایه گذاران به صورت انفرادی کار نمی کنند بلکه همه آنها در کنار یکدیگر و به صورت شبکه ای کار می کنند، سرمایه گذاری می کنند، مهارت های مختلف یاد می گیرند و سرمایه گذاری های بالقوه را به همدیگر معرفی می کنند. پس کلید اصلی این است که تنها با دسترسی به یکی از سرمایه گذاران، می توانید به تمام شبکه سرمایه گذاری دسترسی داشته باشید.
به طور کلی بهترین راه برای ارتباط برقرار کردن با سرمایه گذار داشتن معرفی نامه است. اما ممکن است این امکان برای شما فراهم نباشد. اما شما میتوانید با افرادی ارتباط برقرار کنید که سرمایه گذار نیستند ولی می توانند شما را به سرمایه گذاران معرفی کنند.
استراتژی ها:
۱-از پلتفرم های آنلاین استفاده کنید:
متاسفانه باید بگوییم این پلتفرم ها به اندازه ای که فکر می کنید کارآمد نیستند ولی ارزش امتحان کردن دارند.این استراتژی در ۲حالت قابل تصور است:الف)شما از طریق پلتفرم های آنلاین به دنبال سرمایه گذار بگردید. ب)سرمایه گذارها به دنبال شما بگردند. شما می توانید با معرفی ایده ویاکسب وکارتان در پلتفرم های آنلاین، توجه سرمایه گذاران را به خود جلب کنید.
۲-تیم های مختلف سرمایه گذاری پیدا کنید:
اساسا هر کشوری و به خصوص شهر های بزرگتر و پیشرفته تر تیم های سرمایه گذاری دارند. پس باید آنها را پیدا کنید. پیدا کردن تیم های سرمایه گذاری هم کار سختی نیست.
۳-در همایش ها و سمینارهای سرمایه گذاری شرکت کنید:
این یک روش عالی برای ارتباط قرار کردن با سرمایه گذاران است، چون اغلب سرمایه گذاران در این همایشات و کنفرانس ها شرکت می کنند. شما می توانید با شرکت کردن در این همایش ها و با مطرح کردن ایده تان درخواست همکاری بدهید. سرمایه گذاران معتقد هستند این استراتژی از بهترین روش هاست چون جسارت و شجاعت متقاضی طرف مقابل را نشان می دهد.
۴-به همه بگویید:
سرمایه گذاران زیادی در دنیای بیرون وجود دارد که در هر سال سرمایه گذاری های اندکی انجام می دهند و نام آنها در هیچ پلتفرمی مطرح نیست. شما این سرمایه گذاران را نمی توانید پیدا کنید ولی آنها می توانند شما را پیدا کنند. اینگونه سرمایه گذاران اغلب پزشکان و وکلا هستند که درآمد زیادی دارند و می خواهند بخشی از درآمدشان را سرمایه گذاری کنند. تنها راه پیدا کردن این نوع سرمایه گذاران این است که به همه بگویید به دنبال سرمایه گذار هستید. از تمام شبکه های اجتماعی که دارید استفاده کنید تا حرف خود را به گوش سرمایه گذاران برسانید. پس تا جایی که می توانید به بهترین شکل ممکن ایده یا کسب و کارتان را شرح دهید تا به راحتی به سرمایه گذاران منتقل شود.
اما باید توجه کنید که با چه کسی در مورد ایده یا کسب و کارتان ارتباط برقرار می کنید.
۵-معرف داشته باشید:
بهترین راه برای جذب سرمایه گذار این است که یک معرف یا واسطه برای ایجاد ارتباط با آنها داشته باشید. اما اگر چنین امکانی ندارید می توانید به صورت مستقیم با آنها ارتباط برقرار کنید.
وقتی می خواهید به سرمایه گذاران پیام بدهید خیلی کوتاه و مختصر صحبت کنید. بگویید چرا آنها را به عنوان سرمایه گذار مناسب انتخاب کردید و اینکه می خواهید چه کسب و کاری راه اندازی کنید.
برخی از سرمایه گذاران روزانه پیام های زیادی در مورد درخواست منابع مالی دریافت می کنند. بنابراین جلب نظر سرمایه گذاران در این شرایط بسیار سخت است. پس مهم است که این پیام سرنوشت ساز را به درستی ارسال کنید و از مسیر صحیح با آنها ارتباط برقرار کنید.
بهترین و مطمئن ترین راه برای نادیده گرفتن پیامتان این است که یک متن طولانی ارسال کنید. چنین پیام هایی حوصله سر بر بوده و اغلب خوانده نمی شوند. پس تا می توانید پیام کوتاه، مختصر و مفید بفرستید.
در یک دسته بندی کلی بهترین، مناسب ترین و بدترین راه ارتباط با سرمایه گذاران به این صورت است:
بدترین: تماس تلفنی، ارسال پیامک کوتاه.
*تا جایی که می توانید از این روش ها استفاده نکنید، مگر اینکه چاره ای جز این راه نداشته باشید.
مناسب ترین: ارسال ایمیل
بهترین: آشنایی با سرمایه گذار از طریق کنفرانس ها و همایشات، داشتن معرف
سعی کنید بیشتر از ۲ راه برای ارتباط با یک سرمایه گذار استفاده نکنید. چون داشتن یک پیام مشابه از چند راه ارتباطی واقعا آزاردهنده است.
در پیام ارسالی به سرمایه گذاران چه مواردی را بنویسیم؟
۱-معرفی اعضای تیم: اعضای تیم خود را به خوبی معرفی کنید و سعی کنید رزومه قابل قبولی داشته باشید.
۲-معرفی محصول/ایده: معرفی محصول/ایده کلید اصلی است. به سرمایه گذار به صورت مختصر و شفاف بگویید ایده یا محصولتان چیست و به دنبال آن چه مشکل یا نیازی را می خواهید برطرف کنید.