مشاوره
خانه

فریلنسر(Remote worker یا Freelancer): دورکاری

فریلنسر(freelancer) کیست؟

فریلنسر کسی است که بر اساس هر شغل یاهر وظیفه،معمولا برای کار کوتاه مدت درآمدی کسب می کند.فریلنسرها کارمند یک شرکت نیستند بلکه آنها ازاد هستند که مشاغل مختلف را به طور همزمان  توسط افراد یا شرکت های مختلف انجام دهند، مگر اینکه به صورت قراردادی متهعد به کار انحصاری تا تکمیل پروژه خاص باشد.

آشنایی بیشتر با فریلنسر ها

به طور معمول فریلنسر ها در حیطه کاری خود مستفل اند ، به همین علت ممکن است کار قراردادی خود را به صورت تمام وقت یا به عنوان یک کار جانبی برای تکمیا کار تمام وقت انجام دهند. در واقع فرلنسر ها به عنوان پیمانکاران مستقل،معمولا برای انجام کار به قرارداد های امضا شده نیاز دارند و بر اساس زمان و تلاش مورد نیاز برای تکمیل کار با هزینه از پیش تعیین شده موافقت می نمایند. این کارمزد ممکن است یک کارمزد ثابت یا کارمزد ساعتی ، روزانه ،یا پروژه ای و یا براساس توافق آنها به هر شیوه ای مطابق خواست آنها باشد.

حوزه فعالیت فریلنسر ها

فریلنسر ها بیشتر تمایل دارند در بخش خلاق ، ماهر یا خدماتی کار کند، مانند فیلم ، هنر ، طراحی ، ویرایش ، کپی رایتینگ ، تصحیح ،رسانه ، بازایابی ، موسیقی ، بازیگری ، روزنامه نگاری ،ویرایش و تولید ویدیو ،تصویر سازی ،گردشگری ، مشاوره ، توسعه وب سایت ،برنامه نویسی ، کامپیوتر ، برنامه ریزی رویداد، عکاسی، ترجمه زبان، تدریس خصوصی ، پذیرایی ، گویندگی وحوزه های متعدد  دیگر فعالیت نمایند.

پرداخت مالیات در فریلنسری و مشاغل آزاد

یک فرد خود اشتغال یا همان فریلنسر ، بر خلاف کارمند یک شرکت ؛ مالیاتش توسط شرکتی است که در آن مشغول به کار است، پرداخت نمی شود بلکه مسیولیت پرداخت مالیات با خودشان است.

از آنجا که سازمان امور مالیاتی، فریلنسر هارا صاحب مشاغل می داند،آنها باید هم به عنوان کارفرما و هم به عنوان کارمند ،مالیات خود اشتغالی را بپردازند.

فریلنسر ها ممکن است واجدشرایط کسر مالیات خاصی باشند که صاحبان مشاغل می توانند برای هزینه های تجاری خود مطالبه کنند.برخی نمونه هایی از کسر های مالیاتی عبارتند از:کسورات دفترخانه مانند اجاره و خدمات آب و برق ،هزینه های سفر به محل کار، هینه های پذیرایی از مشتریان، هزینه دوره ها یا گواهینامه هایی که مستقیما به حرفه تجاری مربوط می شوندو سایر موارد.

فریلنسر ها موظفند مالیات بر درآمد تخمینی خودرا پیشاپیش و به صورت ۳ ماهه به سازمان امور مالیاتی بپردازند زیرا هیچ مالیاتی از درآمدشان کسر نمی شود.

مزایا و معایب یک فریلنسر

از مزایای فرینسر بودن می توان  آزادی کار در خانه یا سایر فضاهای کاری غیر متعارف ،برنامه کاری منعطف و تعادل بهتر بین کارو زندگی را نام برد آزاد می تواند به نفع کارگرانی باشد که از کار بیکار شده اند و به عبارت دیگر فریلنسری می تواند از بروز بیکاری در جامعه جلوگیری نماید.

اما علاوه بر این مزایا دارای یک سری معایبی است که باید به آنها نیز توجه نمود از جمله این معایب  می توان به عدم امنیت شغلی ،عدم اطمینان در مورد درآمد آینده،عدم ثبات شغلی و عدم سازگاری با کار جدید اشاره نمود.همچنین نبود مزایای کارفرما مانند بیمه و بازنشستگی از دیگر معایب فریلنسری است.

پردرآمدترین شغل های فریلنسری

۱-بلاگری                                                                                                  

۲-گویندگی                                                                                       

۳-طراحی لوگو                                                                                                    

۴-ویراستاری

۵-عکاسی

۶-طراحی یو آی

۷-کپی رایتر

۸- طراحی یو ایکس

۹-معلم خصوصی

۱۰-برنامه نویسی

۱۱-کارشناس سئو

۱۲-کارشناس دیجیتال مارکتینگ

۱۳-گرافیست

۱۴-دیتا آنالیست

۱۵-طراح وبسایت

۱۶-مترجم

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید